بیان احساسات به کمک موسیقی
خیلی وقت ها برای انتقال موثرتر احساسات خود از موسیقی کمک میگیریم، هنری هفت هزار ساله که اولین جایگاه را دربین هفت هنر اصلی دارد .یاد دوران کودکی خود بیفتید،همانطورکه باکشیدن نقاشی افکار و احساسات کودکانه خود را روی کاغذی نمایان میکردید ،موسیقی هم دقیقا مثل نقاشی میماند، با این تفاوت که شما از طریق آوای دلپذیر و تاثیرگذار احساسات خود را به مخاطب بیان میکنید. بزرگانی چون بوعلی سینا، هگل، ارسطو، نیچه و… به موسیقی اشاره کردند وآن را عالیترین هنرها دانستهاند.
موسیقی به دلیل ارتعاشات خاص خود باعث تحریک سلولهای عصبی شده وبه همین علت تخیل و انگیزهی فرد را تقویت میکند، هنرمندی که دراین حرفه کار میکند به همراه آرامشی که به دست میآورد انرژیهای منفی و خستگی را از خود دور کرده و همین موضوع تمرکز فرد را بالا برده ومهارتهای دیگر را با سرعت بیشتری یاد میگیرد .
تاثیر موسیقی در سلامت روان
یادگیری ساز هایی مثل گیتار، ویولن، کاخن، تمپو، ملودیکا و … بر رفتار و عملکرد مثبت تاثیر میگذارد، و نقش قابل توجهی در موفقیت دارند، مثلا تمپو این ابزار موسیقی ساده روی فن بیان تاثیر گذاشته و باعث تقویت آن میشود. یا نواختن سازی مانند گیتار که انگشتان، دستها، پاها و حتی دیگر اعضای بدن را به حرکت وا میدارد سبب بهبود هماهنگی اعضا و ماده خاکستری مغزی شده، با توجه به بالا رفتن سن و کاهش قدرت حافظه نواختن گیتار حافظه را تقویت کرده و از آلزایمر جلوگیری میکند.
هرکدام ازاین سازها پیشینهی جالب و خاص خود را دارند، بهطور مثال کاخن تاریخچه آن به اواخر قرن شانزدهم برمیگردد، که درابتدا بردگان پرویی تحت استعمار اسپانیاییها به همراه رقص و آواز و با نوازندگی گیتار، بر روی جعبههای میوه ریتم اجرا میکردند که به مرور زمان حالت ساز به خود گرفت و به کاخن تبدیل شد. درنهایت هرکدام از این سازها اهمیت ویژه ای درطیف گسترده ای از ژانرهای موسیقی دارند.
اکنون لحظهای را تصور کنید که درجنگلی انبوه درکناررودخانهای نشسته و به صدای پرندگان وشرشر آب و نسیم باد گوش مینوازید اینها همان موسیقی طبیعت هستند که حتی فکرکردن به آنها آرامش بخش است.
پس بیایید برای دورشدن از دنیای پر دغدغه واسترس خود کمی از موسیقی کمک بگیریم.
منبع: